Talen

Uitbreiding Erasmus-samenwerkingsakkoord met Poolse Adam Mickiewicz Universiteit tijdens staatsbezoek Belgisch koningspaar

Van 13 tot 15 oktober 2015 neemt de UGent deel aan de koninklijke missie naar Polen. Tijdens het staatsbezoek zal de rector, prof. Anne De Paepe, de uitbreiding van het interuniversitaire samenwerkingsakkoord (Erasmus-overeenkomst) met de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznan ondertekenen.

Het gaat over het verdiepen en verbreden van het bestaande interuniversitaire samenwerkingscontract met de Adam Mickiewicz Universiteit (AMU), waar men een volwaardige bachelor- en masteropleiding Nederlands aanbiedt. Naar aanleiding van het officiële staatsbezoek van het koningspaar aan Polen zullen de rectoren van UGent en AMU in Warschau het uitgebreide contract ondertekenen dat meer perspectieven biedt op het gebied van academisch wetenschappelijk onderzoek (in het bijzonder moderne Nederlandse literatuur).

De universiteiten van Gent en Poznan onderhouden al langer contacten via professor Yves T’Sjoen (vakgroep Letterkunde) op het gebied van de moderne Nederlandse literatuurstudie en de literatuur van het Afrikaans. In Gent is het Centrum voor het Afrikaans en de Studie van Zuid-Afrika gevestigd, in Poznan worden Zuid-Afrikastudies aangeboden. Prof. T’Sjoen zal de rector vergezellen tijdens de officiële ceremonie.


IMG_8123.JPG

IMG_8126.JPG