Talen

Maaheen Ahmed en Roel Daenen: Strips! Grafische Romans! Verhalen in beelden in Vlaanderen en daarbuiten (PEV hedendaagse literatuur) Debat met Randall C., Peter Moerenhout en Kim Sanders

All news items
What Debat
When 14-11-2018
from 20:00 till 21:30
Where Auditorium 1 Jan Broeckx, Blandijnberg 2, 9000 Gent
Organized by overleggroep Hedendaagse Literatuur
Contact elke.gilson@ugent.be
Website http://www.taalenletterkunde.ugent.be/permanentevorming

Zesde deel van de reeks “Out of the Books”, over actuele vormen van literatuurbeoefening. 


De lezingen zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Wie de volledige lezingenreeks als permanente vorming wil volgen en hiervan een getuigschrift wil ontvangen, schrijft zich in bij de inrichter op het adres: Elke.Gilson@UGent.be.

Over deze debatavond:

Welkom in de wondere wereld van het beeldverhaal! Over de strip is veel te vertellen. Héél veel. Van verguisd (want “voor kinderen” en dus per definitie vederlicht), verdacht (wegens “obscene, gevaarlijke en jeugdbedervende inhoud”) en oninteressant medium tout court zijn strips vandaag uitgegroeid tot iets dat prikkelt, ontroert en fascineert. Lezers en wetenschappers van allerlei slag raken amper uitverteld over de inhoud, de vorm en de effecten van dit uitgesproken hybride fenomeen. Dat zullen we dan ook vanavond aan u bewijzen. Met een panel van gerenommeerde stripmakers en -kenners gaan we op zoek naar de geheimen van het succes van de 9e kunst.