Languages

Schrijvers-alumni op bezoek in de faculteit

Naar aanleiding van 200 jaar UGent organiseert de faculteit een voordrachtenreeks met literaire alumni. Tom Lanoye beet de spits af op zondag 8 oktober.

​De 'voordrachtencarrousel Literaire alumni' biedt een platform aan schrijvers-alumni die aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een opleiding volgden. De auteurs hebben intussen een literair oeuvre op hun naam of staan aan het begin van een literaire loopbaan.


Schrijvers onder wie Herman Brusselmans, Johan de Boose, Heleen Debruyne, Stefan Hertmans, Pol Hoste, Tom Lanoye, Els Moors, Miriam Van hee en Guido van Heulendonk keren voor een voordracht terug naar de faculteit. Zij reflecteren over de maatschappelijke rol van de universiteit toen en nu en lezen voor uit eigen werk.


In totaal maken negentien schrijvers in het academiejaar 2017-2018 hun opwachting. De spits werd afgebeten door Tom Lanoye op zondag 8 oktober tijdens 'Iedereen UGent'. De andere lezingen vinden vanaf 7 november maandelijks plaats op dinsdagavond in auditorium 2 Franz Cumont (Blandijnberg 2), telkens van 20.00 u. tot 22.00 u.

Raadpleeg het volledig programma.