Languages

Laura Verhulst (master Taal- en Letterkunde) is Gentse student-ondernemer van het jaar

Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot dé Gentse Student-Ondernemer 2016. Maandagavond 25 april 2016 mocht Laura Verhulst deze onderscheiding in de wacht slepen.

Met Madam Bakster creëert Laura Verhulst, die Taal- en Letterkunde studeert, desserts waar je zonder schuldgevoel je buikje kan van vullen. Al haar desserts zijn namelijk vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Met dit project wil Laura aantonen dat je tegelijk kunt genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven.

Laura's persoonlijke verhaal en haar passie voor ondernemerschap konden de jury van de Gentse student-ondernemer en het grote publiek overtuigen om op haar te stemmen. Naast de titel ontvangt Laura Verhulst ook een geldprijs van 500 euro.

Voor het derde jaar op rij is dé Gentse student-ondernemer een student van de Universiteit Gent. Vorig jaar werd Maxim Sergeant (bakkersonline.be) als winnaar uitgeroepen; twee jaar geleden sleepte Sarah Parent met de ZIKINI de onderscheiding in de wacht.

Dé Gentse student-ondernemer

De verkiezing van de Gentse student-ondernemer werd georganiseerd door de Stad Gent samen met alle hogeronderwijsinstellingen in Gent en in samenwerking met Student Ghentrepreneur. Het is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf Ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), iMinds, UNIZO en Stad Gent. Samen werken zij aan de uitbouw van een Gents ecosysteem waarbinnen studenten over de grenzen van de onderwijsinstellingen heen en in alle vertrouwen hun dromen kunnen waarmaken. Dit ecosysteem zal de komende jaren sterk kunnen groeien binnen de Gentse Startersfabriek.

De finale van de wedstrijd vond plaats op het slotevent van Student Ghentrepreneur in de Gentse Vooruit op 25 april 2016. Vijf laureaten mochten meedingen naar de finaleplaats.  

"Gent heeft als grootse onderwijsstad in Vlaanderen met 72.000 studenten een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar stimulerend ondernemersbeleid wil de stad ook studenten aanwakkeren om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen", aldus schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq.